Lumbàlgia

El vuitanta per cent de la població pateix de mal d’esquena en algun moment de la seva vida. El mal d’esquena és el segon motiu més habitual de visita a la consulta mèdica, superat només per les infeccions de les vies respiratòries superiors. De fet, es calcula que la lumbàlgia afecta més de la meitat de la població adulta cada any i més del 10% de tota la població pateix episodis freqüents de lumbàlgia.

La susceptibilitat de patir lesions i dolor a la zona lumbar ve donada pel fet que aquesta zona, com el coll, és una part de la columna vertebral molt inestable, a diferència de la columna dorsal, que està sostinguda i estabilitzada per la caixa toràcica.

Sempre que estigui sana i funcioni correctament, la zona lumbar pot suportar enormes tensions sense patir lesions. Els atletes poden aixecar grans pesos sense lesionar-se. Malgrat això, si la zona lumbar està desajustada o els músculs que la suporten s’han debilitat, qualsevol moviment innocent pot provocar una lesió lumbar. És important prendre’s seriosament la lumbàlgia i recórrer al tractament quiropràctic.

Tractar la lumbàlgia amb la quiropràctica

El tractament quiropràctic per a la zona lumbar és molt directe. La majoria de vegades es tracta simplement d’ajustar les vèrtebres lumbars inferiors i la pelvis per restablir el moviment i la posició normals dels ossos i les articulacions.

La quiropràctica ha demostrat en nombroses ocasions que és el tractament més eficaç per a la lumbàlgia. De fet, els principals estudis han demostrat que el tractament quiropràctic és més eficaç, més barat i té millors resultats a llarg termini que qualsevol altre tractament. Això té sentit perquè la quiropràctica és l’únic mètode de tractament que serveix per restablir el moviment i la posició normals de les vèrtebres de la columna.