Història

Hipòcrates, el cèlebre metge grec que va viure del 460 a. C. al 357 a. C. va escriure un text detallant la importància de la manipulació manual.  En un dels seus escrits declara el següent: “Coneix la columna, perquè és el requisit indispensable per tractar moltes malalties”.

De la manipulació manual de la columna i altres articulacions del cos se n’ha parlat durant molt de temps. En escrits antics de la Xina i Grècia datats entre el 2700 a. C. i el 1500 a. C. s’esmenta la manipulació de la columna i les maniobres a les extremitats inferiors per alleujar la lumbàlgia. S’han trobat proves de la manipulació manual del cos a les antigues civilitzacions d’Egipte, Babilònia, Síria, el Japó, els inques, els maies i els nadius americans.

L’inici oficial de la professió de quiropràctic es remunta al 1895. Dos anys més tard, el 1897, el Dr. Palmer va obrir la Palmer School of Chiropractic a Davenport, Iowa, que continua formant doctors quiropràctics avui en dia.

Al llarg del segle XX la professió de quiropràctic ha assolit un reconeixement i suport científic considerables. Els estudis d’investigació han demostrat amb escreix el valor dels tractaments quiropràctics a l’hora de reduir les despeses en sanitat, millorar les taxes de recuperació i augmentar la satisfacció dels pacients. De fet, un estudi molt extens dut a terme al Canadà, l’estudi Manga, de 1993, va arribar a la conclusió que la quiropràctica podria estalviar centenars de milions de dòlars cada any en pagaments per incapacitat laboral i despeses sanitàries directes. Diversos estudis importants realitzats pel govern dels Estats Units, la Rand Corporation i d’altres han demostrat l’increïble valor dels tractaments quiropràctics.