UNA COLUMNA VERTEBRAL SANA

Si el nostre estil de vida no inclou prou moviment el cos no pot funcionar amb eficàcia. És possible que no estigui sa físicament i podria patir una gran varietat de xacres físiques.

El cos humà és un sistema increïblement complex d’ossos, articulacions i nervis concebuts per treballar conjuntament per aconseguir una sola cosa: moviment. Recordi que el moviment és vida. Tot el que té a veure amb el cos humà està concebut pensant en el moviment: les fibres nervioses estimulen els músculs perquè es contraguin, els músculs es contrauen per moure els ossos, els ossos es mouen gràcies a les articulacions i el sistema nerviós ho controla tot.

De fet, la recerca ha demostrat que el moviment és tan essencial per a la salut del cos que la falta de moviment té un efecte perjudicial sobre tots els aspectes, des de la digestió fins a l’estat d’ànim, passant per la funció immunològica, la capacitat de concentració, la manera com dormim i, fins i tot, la nostra longevitat. Si el nostre estil de vida no inclou prou moviment el cos no pot funcionar amb eficàcia. En primer lloc, no estarem tan sans físicament i patirem una gran varietat de xacres físiques, des de mals de cap fins a pressió arterial alta. En segon lloc, no serem tan productius a causa de la davallada dels nivells d’energia i la manca de capacitat per concentrar-nos mentalment.  En tercer lloc, com que tindrem menys energia, els nivells d’activitat tendiran a disminuir cada cop més amb el temps, provocant una espiral descendent de disminució d’energia i menys activitat fins arribar a un punt en què fins i tot les exigències d’una feina sedentària ens deixaran exhaustes físicament al final del dia.