L’actualitat en la quiropràtica

La quiropràctica ha anat evolucionant amb el temps i el procediment que se segueix avui en aquest àmbit es pot detallar en tres aspectes:

Tenim en compte tots els aspectes

Com altres professionals sanitaris, seguim una rutina habitual per obtenir informació sobre el pacient. Consultem, revisem la història clínica del cas, duem a terme un examen físic i és possible que demanem anàlisis de laboratori o radiografies. Els metges quiropràctics també fan una anàlisi detallada de l’estructura del pacient, prestant una atenció especial a la columna. També li preguntarem per la seva vida: Menja bé? Fa exercici? Com gestiona l’estrès? Té fills? En què treballa?, etc.

Busquem l’origen del problema

Amb aquesta informació es fa un diagnòstic. Dins del diagnòstic s’inclou el motiu probable del dolor o el malestar. És important tenir en compte que els quiropràctics busquen l’origen de la malaltia per eliminar-lo, no tracten només els símptomes. De la mateixa manera, si la migranya que ha tingut tota la setmana està causada per una vèrtebra mal alineada i un nervi irritat, continuarà prenent analgèsics indefinidament, o tornarà a alinear la vèrtebra per evitar el dolor?

Arreglem l’origen del problema

Els quiropràctics tenen un terme per a les desalineacions: subluxacions. Una subluxació vertebral és una desalineació dels ossos que protegeixen la medul·la espinal. La gravetat de la subluxació pot variar i hi ha una sèrie de factors que hi poden contribuir de tipus físic, emocional, psicològic o químic.  La subluxació pot ser causada per diversos incidents, des de traumatismes obstètrics fins a un accident d’automòbil, passant per la simple repetició de moviments o una sobrecàrrega.